Dom-circle

Er zijn genoeg dingen die leuk zijn en dingen die lastig zijn aan ‘dominantie’.
Voor een hoop mensen is het nieuw, voor een hoop mensen is het bekend terrein. Maar voor iedereen geldt dat hat handig is om eens te overleggen met andere mensen die met hetzelfde bezig zijn.

Een “Dom-Circle” is wat mij betreft een groep van mannen (MVX*) die open en eerlijk met elkaar praten over dingen die zij tegen komen als dominant. Overwegingen, twijfels, gevoelens, technieken…

Dingen om het met elkaar over te hebben met een glas whiskey (of een glas Spa rood) en een sigaartje (of een tandenstoker) met een beetje plezier en graag een hoop eerlijkheid zonder dat er een ‘gelijk’ is, of een “enige ‘goeie’ manier”.
Ik hoop dat er een goed gesprek is met elkaar over de dingen die we tegenkomen in onze rol.


We bepalen met elkaar waar we het die keer over willen hebben en hebben als enige ‘regel’: respect!
Ieder heeft zijn eigen manier, ieder heeft zijn issues. Maar laten we elkaar respect geven voor de eerlijkheid zonder dat we naar een “goed-of-fout” zoeken. En als we vragen hebben laten we elkaar respectvol bevragen (zwijgen is minder respectvol dan twijfel uitspreken, denk ik)

Als Male-Dom: wees welkom in de Dom-Circle op Zoom 81357851540
Om mee te kunnen doen (het paswoord) moet je jezelf hieronder wel even aanmelden (of je kan je ook rechtstreeks inschrijven op onze Mailinglist*)

Hans

P.S.
Eerste online ‘bijeenkomst’ : Woensdag, 28. april19:30 – 20:30 (of langer als het langer interessant is)


MVX*
Wat mij betreft is het een groep van mensen die als man door het leven gaan.
En sinds ik Buck Angel van nabij heb meegemaakt maakt het mij helemaal niet uit of iemand misschien niet per se Xy-genen heeft. Die man heeft veruit meer ballen dan de meeste mannen die ik ken en zou zeker welkom zijn op deze Dom-circle.

Recente voorbeelden uit christelijke scholen

Voorbeelden van christelijke scholen…

Mijn vraag: Vinden we dat dit mag anno 2021?

Uit het NRC van 27 maart 2021 (in mijn ogen een respectabele krant)

“De docent schreef op het bord: ‘stel je beste vriend is homo, wil je dan nog met hem bevriend zijn?’ Om me heen zeiden zeven of acht jongens ‘nee’, ‘bah’, ‘iew’. Iedereen lachte. De docent lachte ook een beetje en zei ‘Oké, dat is duidelijk’ en ging naar de volgende stelling.”

De zorgcoördinator legt uit waarom ze in dit kamertje zitten. „We hebben gehoord over je geaardheid. We willen dat je het aan je ouders vertelt”, zegt hij.
Het meisje schrikt. Ze is er nog niet klaar voor, zegt ze. Maar hij is onverbiddelijk. „Je kan kiezen: of jij vertelt het, of wij doen dat.” Ze smeekt hem het niet te vertellen.
„Je ouders staan al bij de balie”, zegt hij.

“Het is niet de bedoeling dat meisjes voorbehoedsmiddelen gebruiken. De pil heeft „een abortieve werking” en „dit is ingrijpen in de scheppingsorde”. Een spiraaltje gaat in tegen het zesde gebod – Gij zult niet doodslaan. Condooms komen in het boek niet aan de orde. In de biologieboeken zijn de teksten over seksuele voorlichting doorgekrast, vertellen meerdere oud-leerlingen. „Achterin de kast lagen nog een paar biologieboeken waarin géén gat was geknipt. Toen bleek het om een plaatje te gaan waarop in stappen stond uitgelegd hoe je een condoom omdoet.” Alle oud-leerlingen kennen meisjes op school die zwanger werden. „In mijn tijd liepen er wel vier of vijf zwanger rond op school.” Die trouwden jong.”

Dit gaat over De Gomarus Scholengemeenschap in Gorinchem


24/3/18: “Abstinentie” is NIET de enige mogelijkheid! (“Controle” & “Co-dependence” als taboe…)

Hans West -integrative addiction coaching- ( PraatmetHans.nl )

Abstinentie is voor veel mensen met een verslaving een belangrijke stap in het herwinnen van controle over middelengebruik. Maar is het de enige weg naar ontwenning?
Wanneer we kijken naar de verslavingszorg dan zien we dat de overtuigingen rond de “12-step”-aanpak steeds meer de overhand krijgen. Abstinentie staat vrijwel altijd centraal om verslavingen “te overwinnen”.
Maar kan een verslaving wel worden “overwonnen”? En is abstinentie wel de enige weg?

zie het Facebook event

Continue reading “24/3/18: “Abstinentie” is NIET de enige mogelijkheid! (“Controle” & “Co-dependence” als taboe…)”

The Journey Begins

 

#TabooTalks

Wat zijn de effecten van taboes?
… op uw seksualiteit?… op uw kans op verslavingen?
… op uw werkzaamheden?

We denken vaak te makkelijk over taboes in ons leven, te weinig over de manier waarop het ons leven inperkt en verkleint.
Daarom organiseren wij een serie lezingen en discussies over ‘taboe’-onderwerpen. Met mensen die geïnteresseerd en openminded zijn.

Good company in a journey makes the way seem shorter. — Izaak Walton

post
Continue reading “The Journey Begins”