Recente voorbeelden uit christelijke scholen

Voorbeelden van christelijke scholen…

Mijn vraag: Vinden we dat dit mag anno 2021?

Uit het NRC van 27 maart 2021 (in mijn ogen een respectabele krant)

“De docent schreef op het bord: ‘stel je beste vriend is homo, wil je dan nog met hem bevriend zijn?’ Om me heen zeiden zeven of acht jongens ‘nee’, ‘bah’, ‘iew’. Iedereen lachte. De docent lachte ook een beetje en zei ‘Oké, dat is duidelijk’ en ging naar de volgende stelling.”

De zorgcoördinator legt uit waarom ze in dit kamertje zitten. „We hebben gehoord over je geaardheid. We willen dat je het aan je ouders vertelt”, zegt hij.
Het meisje schrikt. Ze is er nog niet klaar voor, zegt ze. Maar hij is onverbiddelijk. „Je kan kiezen: of jij vertelt het, of wij doen dat.” Ze smeekt hem het niet te vertellen.
„Je ouders staan al bij de balie”, zegt hij.

“Het is niet de bedoeling dat meisjes voorbehoedsmiddelen gebruiken. De pil heeft „een abortieve werking” en „dit is ingrijpen in de scheppingsorde”. Een spiraaltje gaat in tegen het zesde gebod – Gij zult niet doodslaan. Condooms komen in het boek niet aan de orde. In de biologieboeken zijn de teksten over seksuele voorlichting doorgekrast, vertellen meerdere oud-leerlingen. „Achterin de kast lagen nog een paar biologieboeken waarin géén gat was geknipt. Toen bleek het om een plaatje te gaan waarop in stappen stond uitgelegd hoe je een condoom omdoet.” Alle oud-leerlingen kennen meisjes op school die zwanger werden. „In mijn tijd liepen er wel vier of vijf zwanger rond op school.” Die trouwden jong.”

Dit gaat over De Gomarus Scholengemeenschap in Gorinchem


%d bloggers like this: